Beveiligingssysteem

Staat er binnenkort een reis op de planning? Dan is het zeker geen slecht idee om uw woning extra te beveiligen. Inbrekers houden in de gaten wanneer huizen onbewoond zijn, en slaan dan toe. Als een inbreker denkt dat een inbraak langer dan 5 minuten zal duren, beginnen ze er niets eens aan. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde dingen die u zelf helemaal in handen heeft, maar ook een slotenexpert inschakelen en investeren in een beveiligingssysteem kan een uitstekende zet zijn.

Voordelen van een beveiligingssysteem

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een alarmsysteem voor een woning vele duizenden euro’s kost. Dit is echter niet waar. Er zijn namelijk bepaalde alarmsystemen op de markt voor enkele honderden euro’s en die je zelf kunt installeren. Ook een aansluiting van het systeem op een alarmcentrale waardoor de woning 24 uur per dag wordt gemonitord kan al voor ongeveer een tientje per maand.

Een alarmsysteem zorgt ervoor dat de kans op inbraken significant omlaag gaat. Hiermee bespaar je natuurlijk ook kosten uit die komen kijken bij een woninginbraak. Hierbij worden namelijk kostbare spullen ontvreemd en krijg je te maken met inbraakschade. Veel van deze kosten worden wel door de verzekering vergoed, maar als bijvoorbeeld een familie-erfstuk wordt gestolen is dit onvervangbaar.

De installatie van een alarmsysteem voor je woning kan je maandelijks extra geld opleveren. Voor een woning die met een alarm beveiligd is gaat namelijk de kosten voor de inboedelverzekering omlaag. Dit kan maandelijks een besparing van wel 20% op de verzekeringskosten opleveren.

Beveiligingssysteem laten installeren

Het veilig houden van je familie is natuurlijk van onschatbare waarde. Toch zijn er kosten die vermeden kunnen worden wanneer met een alarmsysteem een woninginbraak voorkomen kan worden. Een woninginbraak is namelijk een zeer emotioneel zware ervaring en de psychologische schade die hierdoor opgelopen kan worden brengt kosten voor een psychische hulp met zich mee. Een beveiligingssysteem laten installeren is dan ook de juiste keuze.