Bitcoin bestellen

Er zijn verschillende mogelijkheden om in Nederland bitcoins te kopen. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden op een handelsplatform (bitcoin exchange) waar je kunt handelen met andere gebruikers. Dit is wel relatief ingewikkeld, tijdrovend en ook niet zonder risico, omdat je je euro’s en/of bitcoins moet stallen bij het handelsplatform en er nooit garanties zijn voor de prijs die je betaalt.

Het gemakkelijkst en veiligst koop je bitcoins met iDEAL. Er zijn verschillende partijen in Nederland waar bitcoins gekocht kunnen worden. Je betaalt meestal iets meer (rond de 1%) dan op een bitcoin exchange, maar veel mensen vinden het gemak en de snelheid daar tegen opwegen.

Wanneer je Ƀitcoin (BTC) koopt, koop je een uniek, onvervreemdbaar, digitaal eigendom binnen een decentraal, onkraakbaar en niet te censureren gelijkwaardig netwerk. De mensheid heeft nog nooit geld zonder muntheren, koningen of banken gehad. Ƀitcoin is een open betalingsnetwerk voor iedereen met de bitcoins als roerend goed en betalingsmiddel.

Hier kun je bitcoins vrij verhandelen of gebruiken als digitaal contant geld zonder de tussenkomst van derde partijen. Niemand is de eigenaar van dit netwerk. Elke ontwikkelaar is welkom om een steentje bij te dragen aan dit nieuw technologisch wonderwerk. Het is een open-source project waar elk jaar hard aan wordt gewerkt door vrijwilligers. Elk jaar wordt Ƀitcoin een beter netwerk met een alsmaar sterker wordend netwerk effect.

Bekijk ook https://bitvavo.com/bitcoin?locale=nl