Hardhouten vlonder

hardhouten-vlonder

Een hardhouten vlonder kan voor een groot deel het uiterlijk en sfeer in je tuin bepalen. Veel mensen kiezen vaak voor een hardhouten vlonder en dat is niet zo gek, omdat het een duurzame houtsoort met een warme uitstraling is. De hardhouten vlonders worden vaak ook gebruikt voor een mooi houten dakterras of balkon.

De eigenschappen van een hardhouten vlonder zijn dan ook oprecht bijzonder te noemen. De hardhouten vlonder hebben vaak een enkel- en dubbelzijdig profiel. Er zitten veel verschillen in beide profielen.

De hardhouten vlonders met een dubbelzijdig profiel hebben aan de ene zijde wel een profiel en aan de andere zijde geen profiel of een ander profiel. Er zijn ook hardhouten vlonderplanken met aan de ene zijde een brede ribbel en aan de andere zijde een smalle ribbel.

Je kunt zelf kiezen met welke zijde je de hardhouten vlonders naar de bovenkant legt en zo kun jezelf bepalen wat het beste bij de uitstraling van je tuin past. Met de hardhouten vlonders kun je eenvoudig en snel een mooi tuinterras thuis creëren.

Hardhouten vlonders leggen

De hardhouten vlonders kunnen het beste gelegd worden op zogenoemde hardhouten onderliggers. Dat is namelijk een stuk beter voor de levensduur van je dakterras of vlonder. Hierbij is het belangrijk dat bij het aanleggen van de vlonder de voegen tussen de hardhouten vlonderplanken vrij blijft, want dit is noodzakelijk voor een goede afwatering.

Voor het behoud van de kleur van de hardhouten vlonderplanken of terrasplanken adviseren wij u de hardhouten vlonderplanken elk jaar te behandelen met bankirai-olie. Behandeling met deze olie vermindert ook de vorming van kleine haarscheurtjes die in de loop der jaren kunnen ontstaan.