Smartphone verzekeren tegen diefstal

smartphone-verzekeren-tegen-diefstal

Een smartphone verzekeren tegen diefstal is echt de moeite waard, want jij kan waarschijnlijk net als ik niet lang zonder een telefoon. De kans dat je telefoon een keer stuk gaat of nog erger gestolen wordt, is erg groot. Vaak vergoedt een verzekering de reparatie van het toestel of een nieuw toestel.

Bijna 60 procent van de Nederlanders had begin 2013 een smartphone en het aantal is maar blijven groeien. Een smartphone is een kwetsbaar en duur apparaat waar veel mensen in hun dagelijks leven vrij afhankelijk van kunnen zijn.

Daarom is de keuze voor het afsluiten van een verzekering voor je smartphone niet zo vreemd. Indien je smartphone gestolen wordt of kapot gaat koop je natuurlijk niet zomaar een nieuwe smartphone, terwijl je nog aan een abonnement vastzit.

Verschil tussen smartphones

Een smartphone moet tegenwoordig veel meer dan alleen bellen, sms’en en snel internetten. Maar bijvoorbeeld een iPhone is een type smartphone, maar een smartphone is niet altijd een iPhone.

Veel verzekeraars maken dan ook een onderscheid tussen de iPhone en de smartphone, omdat een iPhone vaak duurder is dan de gemiddeld smartphone en daarom zeer gewild is bij dieven. Bij vele verzekeraars valt de iPhone wel onder de algemene smartphonedekking.

Ook bieden ze de mogelijkheid om meerdere apparaten te verzekeren. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan je smartphone, tablet, camera en laptop. Alles is dan op één polis gedekt. Dit wordt ook wel een buitenshuisverzekering genoemd.