Tips voor scooterverzekering afsluiten

Waar zul je op moeten letten bij het afsluiten van een scooterverzekering? Gelukkig kun je nu online eenvoudig scooterverzekeringen met elkaar vergelijken. Maar waar moet je nu precies opletten? In dit artikel geef ik je een aantal tips.

Vergelijk premies

De premies van scooterverzekeringen kunnen aanzienlijk uiteenlopen, afhankelijk van de verzekeraar en waar je woont. Vergelijk daarom bij diverse aanbieders de premie. Door te vergelijken krijg je in een keer een indruk van de meest voordelige verzekeraars. Sommige verzekeraars rekenen premies die in totaal oplopen tot boven de nieuwwaarde van de scooter.

Kies je dekking

Overweeg altijd welke dekking je wilt. Als je een scooter hebt, dan is een allrisk verzekering altijd aan te raden. Wanneer je scooter een paar jaar oud is, kies dan voor een WA verzekering. Bij een oude scooter kun je je ook afvragen of een aanvullende verzekering wel de moeite waard is. Nu kan het verstandig zijn om je tegen bepaalde risico’s te verzekeren, maar kijk altijd kritisch naar wat je altijd nodig hebt.

Meeverzekeren

Wees altijd kritische over het voor meer premie meeverzekeren van extra zaken zoals accessoires. Zo kost is vaak relatief veel premie, terwijl dit soort zaken snel hun waarde verliezen. Overigens zijn bij de meeste verzekeringen accessoires die op uw scooter gemonteerd zijn zoals een windscherm gewoon meeverzekerd. Vaak geldt dat ook voor je helm.

Wil je vandaag nog een scooterverzekering afsluiten? Dan raad ik je de website van fastfuriousscooters.nl aan. Hier kun je binnen een paar minuten een scooterverzekering afsluiten tegen een lage prijs per maand.